Cidre Bouché 5,5% – Domaine Dupont

18,00  sis. ALV

Varasto loppu

Osasto:

Kuvaus

Pääsiäiseksi pöytää kruunaamaan pullokypsyvä normandialainen siideri!

Varsinaisesti calvadoksella maineeseen noussut Domaine Dupontin perhesiideritila sijaitsee Normandiassa. Vuonna 1887 lähtien siideriä ja calvadosta valmistanut siideritila tunnetaan siitä, että he käyttävän poikkeavia viini- ja konjakkimaailmasta tuttuja metodeja.  Heillä on oma 30 hehtaarin omenatarha ja omenat poimitaan ja tarkistetaan käsin. Kaikki tuotteet valmistetaan Pays d’Auge-metodein. Cidre bouchét pullotetaan maalis-huhtikuussa.

Cidre Bouché 5,5%: Perinteisiin kallistuva normandialainen artesaanisiideri. Valmistus on sallittua ainoastaan hyväksytyistä siideriomenalajikkeista, ja myös niiden keskinäinen suhde on tarkoin määrätty eli 80% makeahkoa ja 20% hapokasta omenaa. Käyminen on tehty luonnonhiivoin. Maussa kypsää omenaisuutta ja aprikoosimaisuutta sekä sitrushedelmiäkin kauniiden tanniinien ja luontaisen mineraalisuuden säestämänä. ”Cidre Bouché” on yleisnimi perinteiselle siiderille, kirjaimellisesti ”siideri korkin alla”.

Huom! Tätä siideriä voi kypsyttää kylmäkellarissa 8 – 15 °C pystyasennossa viisikin vuotta, jolloin makumaailma pyöristyy entisestään.

18€/0,75L (24€/L)