WILD BARREL SERIES

Wild Barrel Series on villihiivapohjainen tynnyriprojekti ja tuotesarja. Tuotesarja esittelee hienostunutta makumaailmaa, joka muodostuu luontaisten villihiivojen ja eri-ikäisten olutpohjien sekoittamisesta. Lopputuloksessa korostuu aika, joka oluelle on annettu. Ajan kanssa tynnyreiden kosketus ja kypsyminen mahdollistavat oluelle villin, intensiivisen ja äärimmäisen monipuolisen makumaailman.

Kaikista näkyvin osa tuotannosta keskittyy kypsytyshuoneemme tynnyreihin, mutta olemme antaneet vapaita käsiä piilossa lymyileville ahkerille uurastajille; Brettanomyces -villihiivakannoille sekä maitohappoa tuottaville bakteereille. Nämä luontaiset villiihiivat ja bakteerit ovat varmasti suuremmalle yleisölle tuttuja esimerkiksi belgialaisista Lambiceista. Osa julkaistuista Wild Barrel-tuotteista tulee olemaan pysyvämpiä, mutta oluet luodaan eri tynnyrien eri-ikäisistä sisällöistä. Isoa osaa tuotteista maustetaan paikallisesti hankituin marjoin ja hedelmin.

Osa oluista tulee olemaan myös selkeästi kokeellisempia. Valmistumisen jännittävyys piilee juuri tässä erien sekoittamisesta ja pohjana käytetystä oluesta riippuen kypsytysaika vie vuodesta noin kolmeen vuoteen. Varastollamme on tälläkin hetkellä kypsymässä useita eri-ikäisiä ja -tyylisiä tuotteita. Bretta tuo mukaan moniulotteista, syvää ja laajakirjoista makumaailmaa. Vaikka oluiden kypsytysaika on pitkä, mutta on hyvä huomioida, että pullotetulla oluella on myös kypsytyspotentiaalia kotona. Oikein säilytettynä nämä oluet säilyvät ja kehittyvät vielä useamman vuoden ajan.

Julkaisemme Wild Barrel Series -oluita kypsymisaikojen ehdoilla ja uusimmat lanseeraukset löydät helpoiten verkkonoutokaupastamme. Vaihtuva valikoimamme on suosittu laadukkaissa olutravintoloissa, joten tuotteiden saatavuutta kannattaa kysyä oman suosikkipaikkasi henkilökunnalta.

L E V I A T H A N

Alk. 6,5% til-%

Leviathan 6,5% on villin hapan ja ruraalisen kaunis. Hekumallista rubii- nia lasissa, jossa hyökyvän happamuuden yhdistyminen Chardon- nay-tynnyrien tanniinisuuteen ja rypälemäiseen edelmäisyyteen kesyyntyvät raparperin syleilyssä moniulotteiseksi makumatkaksi.

P h o b o s

Alk. 6,0% til-%

Phobos 6,0%, joka on sekoite hapatetuista golden aleista, joita on tynnyrikypsytetty punaviini- ja bourbontynnyreissä 10-14 kuukautta yhdessä eri brettanomyces -villihiivakantojen ja maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Tämän lisäksi olut on maustunut kiireettä neljän kuukauden ajan paikallisesti kerättyjen mustikoiden kera.

S E R P E N T

Alk. 7,5% til-%

Serpent 7,5% on sekoite eri golden aleista, jotka ovat kypsyneet 10 ja 12kk ranskalaisissa punaviinitynnyreissä ja kentuckylaisissa bourbontynnyreissä yhdessä erilaisten brettanomyces-villihiivakantojen sekä maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Olutta on lisäksi tynnyröity 6kk paikallisesti hankittujen Zilga- ja Supaga-viinirypälelajikkeiden kanssa.

M U R D E R

Alk. 8,0% til-%

Murder Blend #3 2022 8,0% on sekoite erilaisista tripeleista, joita on tynnyrikypsytetty kahdestatoista aina kahteenkymmeneen kuukauteen. Tynnyreiksi on valikoitunut bourbon ja punaviinitynnyrit, joissa olut on ollut kosketuksissa panimon oman brettanomyces villihiivakannan ja maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Sekoite on kuivahumaloitu Motueka- ja Amarillo-humalin.

M U R D E R

Alk. 8,0% til-%

Murder Blend #2 2022 8,0% on sekoite erilaisista tripeleista, joita on tynnyrikypsytetty kahdestatoista aina kahteenkymmeneen kuukauteen. Tynnyreiksi on valikoitunut bourbon ja punaviinitynnyrit, joissa olut on ollut kosketuksissa panimon oman brettanomyces villihiivakannan ja maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Sekoite on kuivahumaloitu Cascade- ja Nelson Sauvin-humalin.

L Y C A N T H R O P Y

Alk. 6,6% til-%

Lycantrophy 6,6% blend #2 on sekoite kahdesta eri golden alesta, joista toinen osa on kypsynyt 12kk ja toinen 22kk ranskalaisissa punaviinitynnyreissä erilaisten brettanomyces-villihiivakantojen sekä maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Pullotuksen jälkeen olutta on varastokypsytetty 9kk ennen julkaisua. Lopputuloksena on erittäin moniulotteinen, syvän hapan sekä tanniininen wild ale.

M I A S M A

Alk. 8,0% til-%

Miasma 8,0% on sekoite eri-ikäisistä tripeleistä, jotka ovat kypsyneet bourbontynnyreissä 12 ja 20 kuukautta yhdessä erilaisten brettanomyces -villihiivakantojen sekä maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Tripel on maustettu tuoreilla sekä kuivatuilla luumuilla ja paikallisella hunajalla.

P E S T I L EN C E

Alk. 4,9% til-%

Pestilence 4,9% on sekoite eri-ikäisistä griseteistä ja saisoneista, joita on tynnyrikypsytetty 12 - 20 kuukautta Chardonnay -tynnyreissä yhdessä brettanomyces -villihiivakantojen sekä maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Olutta on kypsytetty pitkään metsämustikoiden kanssa, jolloin lopputulemana on saatu villiä ja hapanta marjaisuutta, tynnyrien tuomaa tanniinisuutta sekä huomattavasti prosenttejaan isompi kokemus.

T H E D E E P

Alk. 6,6% til-%

The Deep on kypsynyt Chardonnay-tynnyreissä 12kk erilaisten brettanomyces-villihiivakantojen sekä maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Lopputulos on villi ja hapan farmhouse ale, johon raameja muodostaa valkoviinitynnyrin tuottama hedelmäisyys sekä tanniinit.

M A L P H A S

Alk. 7,0% til-%

Malphas on sekoite eri-ikäisistä tripeleistä, jotka ovat kypsyneet bourbontynnyreissä 12 ja 20 kuukautta yhdessä erilaisten brettanomyces -villihiivakantojen sekä maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Paikallisten puolukoiden tuottama ainutlaatuinen marjainen hapokkuus muodostaa kauniin symbioosin yhdessä oluen moniulotteisen happamuuden kanssa.

T H E B E Y O N D

Alk. 6,66% til-%

The Beyond on sekoite eri-ikäisistä old aleista ja happamista red aleista, joita on kypsytetty bourbontynnyreissä 18 - 22 kuukautta yhdessä erilaisten brettanomyces -villihiivakantojen sekä maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Beyond tarjoaa kauniin moniulotteista happamuutta yhdessä selkeän pähkinäisen ja rusinaisen makumaailman kohdatessa tammitynnyrien tanniinit.

M U R D E R

Alk. 8,5% til-%

Murder on sekoite eri-ikäisistä tripeleistä, jotka ovat kypsyneet bourbontynnyreissä 12 ja 20 kuukautta yhdessä erilaisten brettanomyces -villihiivakantojen sekä maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Tripel on kuivahumaloitu Cascade- ja Nelson Sauvin -humalin. Lopputulos on moniulotteinen ja upea yhdistelmä happamuutta, hedelmäisiä aromeja ja tammitynnyrin tanniineja.

L U N A T I C

Alk. 7,0% til-%

Sekoite kahdesta vaaleasta hapanoluesta, joista toinen on kypsynyt 12kk ranskalaisissa punaviinitynnyreissä ja toinen 10kk kentuckylaisissa bourbontynnyreissä yhdessä eri brettanomyces -villihiivakantojen ja maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Tämän lisäksi olut on maustunut kiireettä kuuden kuukauden ajan paikallisen kvittenin, tyrnin ja hunajan kanssa.

T H E D R O W N I N G

Alk. 6,6 til-%
Farmhouse ale 2020.

Tämä farmhouse ale on lymyillyt Chardonnay-tynnyreissä 10kk yhdessä erilaisten brettanomyces-villihiivakantojen sekä maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Lopulliselle kypsyttelylle on annettu runsaasti aikaa ja pullotuksen jälkeen olutta on varastokypsytetty vuoden päivät ennen julkaisua. Lopputuloksena on hienostunut yhdistelmä happamuutta, villejä- ja viinimäisiä hedelmäaromeja sekä tammitynnyrin tanniineja.

T H E T H R O N E

Alk. 6,0 til-%

The Throne 6,0% on sekoite kahdesta vaaleasta hapanoluesta, joista toinen on kypsynyt 12kk ranskalaisissa punaviinitynnyreissä ja toinen 10kk kentuckylaisissa bourbontynnyreissä yhdessä eri brettanomyces -villihiivakantojen ja maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Tämän lisäksi olut on levännyt puolen vuoden ajan yhdessä paikallisesti hankittujen mustikoiden ja vadelmien kanssa.

Lopputuloksena on moniulotteinen, syvän hapan, kevyen tanniininen sekä voimakkaan marjainen wild ale.

L Y C A N T R O P H Y

Alk. 6,6 til-%
BLEND 1 | 2020.

Lycantrophy on sekoite kahdesta eri golden alesta, joista toinen on kypsynyt 12kk ranskalaisissa punaviinitynnyreissä ja toinen 10kk kentuckylaisissa bourbontynnyreissä erilaisten brettanomyces-villihiivakantojen sekä maitohappoa tuottavien bakteerien kanssa. Pullotuksen jälkeen olutta on varastokypsytetty 6kk ennen julkaisua. Lopputuloksena on erittäin moniulotteinen, syvän hapan sekä tanniininen wild ale.